Pozvánka: 8. odborný panel „Dobré praxe mimokurikulárních aktivit škol“ 29. 3.

||Pozvánka: 8. odborný panel „Dobré praxe mimokurikulárních aktivit škol“ 29. 3.

Pozvánka: 8. odborný panel „Dobré praxe mimokurikulárních aktivit škol“ 29. 3.

2021-08-23T14:37:29+02:0019 března, 2021|Aktuality|
8. setkání odborného panelu na téma Inkluzivní a kvalitní vzdělávání v územích se sociálně vyloučenými lokalitami – spolupráce škol a zřizovatelů v oblasti podpory dětí a žáků z marginalizovaných skupin se uskuteční dne 29. 3. 2021 od 9: 00 do 16:00 online.

Panel se zaměří na představení škol, které i přes náročné podmínky usilují o to, aby dětem nabídly adekvátní zázemí a podporu i mimo vyučování samo. Může se jednat například o podporu školních klubů, doučování zajišťované ve škole, podporu obědů zdarma, doprovázení dětí do školy, nadstandardní podporu komunikace dítěte a rodiny se školskými poradenskými pracovišti apod.  Výstupem setkání budou doporučení systémových změn, které podpoří co největší využívání prezentovaných aktivit ostatními školami.

Bližší informace, včetně programu a registrace naleznete na stránce odborného panelu: https://www.socialni-zaclenovani.cz/8-odborny-panel/

Těšíme se na vaši účast!

 

Akce je realizována v rámci individuálního projektu OP VVV Inkluzivní a kvalitní vzdělávání v územích se sociálně vyloučenými lokalitami. Hlavním cílem projektu je dosáhnout uplatnění principů inkluzivního a kvalitního vzdělávání na participativním základě a vytvořit podmínky pro dlouhodobé udržení a rozvoj opatření vzniklých v průběhu projektu v obcích do projektu zapojených.