ÚSPĚŠNÁ SPOLUPRÁCE POLIČKY A AGENTURY PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ

||ÚSPĚŠNÁ SPOLUPRÁCE POLIČKY A AGENTURY PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ

ÚSPĚŠNÁ SPOLUPRÁCE POLIČKY A AGENTURY PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ

2021-11-05T13:50:53+01:0027 ledna, 2019|Aktuality|
Polička/Praha, 1. 10. 2018 - V pondělí proběhlo závěrečné jednání zástupců města Polička, Agentury pro sociální začleňování a zástupkyně lokálního síťování v rámci projektu Systémový rozvoj a podpora nástrojů sociálně právní ochrany dětí.

Účastníci si vyjádřili vzájemné poděkování za roční spolupráci, v rámci které se uskutečnilo 5 odborných setkání k problematice kvalitního a dostupného bydlení pro všechny občany. Pro ověření vhodnosti navržených intervencí proběhly skupinové rozhovory s lidmi, kteří shání bydlení v Poličce i s těmi, kterým problémy s bydlením znepříjemňují život. Tým profesionálů a zástupců města i dalších organizací vytvořil v rámci strategického plánování dokument Koncepce dostupného bydlení města Poličky, který je dostupný na webových stránkách. „Město nám dalo podmínky a šanci, aby tu vznikl živý materiál,“ hodnotí spolupráci s městem výzkumník Martin Šmoldas. Na plnění a udržitelnost naplánovaných 17 opatření budou dvakrát ročně dohlížet zástupci 3 městských komisí.

Starosta města Jaroslav Martinů potvrdil záměr zvýšit fyzickou i finanční dostupnost bytů k prodeji i k pronájmu a zájem Poličky pomáhat mobilitě osob na pracovním trhu právě nabídkou adekvátních možností k bydlení pro jednotlivce i rodiny s dětmi bez ohledu na věk či znevýhodnění. „V otázce bydlení by měly platit zásady férovosti a dostupnosti, jsem velmi rád, že jste v koncepci potvrdili některé mé myšlenky, mohu se odvolávat na Vaši práci,“ hodnotí materiál starosta Poličky.

Pracovníci Agentury ocenili, že se zastupitelé města Poličky rozhodli jako první v Pardubickém kraji na vlastní žádost zahájit spolupráci s Agenturou pro sociální začleňování a tím umožnili vytvořit preventivní síť pro oblast bydlení, která umožní v budoucnu řešit specifické problémy i nečekané životní situace obyvatelům tohoto regionu.