Pozvánka: Konference „Sociální začleňování v Česku: Co funguje a co se musí změnit?“

||Pozvánka: Konference „Sociální začleňování v Česku: Co funguje a co se musí změnit?“

Pozvánka: Konference „Sociální začleňování v Česku: Co funguje a co se musí změnit?“

2023-11-15T19:58:41+01:0015 listopadu, 2023|Aktuality|

Srdečně Vás zveme na konferenci o sociálním začleňování, kde budeme zkoumat co funguje, a co naopak vyžaduje změnu. Pokusíme se objasnit, proč se situace v sociálně vyloučených lokalitách celkově nelepší, navzdory veškerému úsilí a řadě dobrých praxí.

Na konferenci se pokusíme ukázat, jak důležitá je úzká meziresortní spolupráce a nabídneme perspektivu tří ministerstev, která se na sociálním začleňování podílí nejvíce. Vystoupí dva ministři – Ivan Bartoš, místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj a Marian Jurečka, ministr práce a sociálních věcí. Naváže Jan Mareš, vrchní ředitel sekce vzdělávání ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Představí pohledy svých úřadů na rozvoj meziresortní spolupráce při řešení sociálního vyloučení i aktuálně připravovaná opatření.
Dále se budeme věnovat také podpoře v území, kterou poskytuje Agentura svým partnerům, nebo datům Indexu sociálního vyloučení, jež po letech opět vykazuje negativní trend.

Bližší informace a registraci naleznete na webové stránce konference: https://www.socialni-zaclenovani.cz/szvcz/

 


Akce se koná v rámci realizace projektu „Rozvoj systémů pro sociální začleňování“ reg.č. projektu CZ.03.02.02/00/22_004/0000366
.