Workshop: Základy místní (nejen) obecní solidarity pro osoby v bytové nouzi

|Workshop: Základy místní (nejen) obecní solidarity pro osoby v bytové nouzi
Workshop: Základy místní (nejen) obecní solidarity pro osoby v bytové nouzi2023-07-14T18:41:39+02:00

 

Workshop: Základy místní (nejen) obecní solidarity pro osoby v bytové nouzi

Online workshop vám nabídne pohled na lokální solidaritu, kterou lze vytvářet prostřednictvím drobné i větší pomoci – v rámci možností pomáhajícího.
Nevládní organizace Místní místním, která funguje v Praze již od roku 2017, vám představí možnosti, jak zkomfortnit život obyvatelům vaší obce s ohledem na potřeby osob v bytové nouzi nebo lidí s nízkými příjmy. Na webináři se můžete inspirovat, jak mít reálný vliv na kvalitu života lidí, kteří často nemají stejné příležitosti a mají ztížený přístup k základním službám (např. nabít si telefon, dát si sklenici vody nebo kávu a pod). Dozvíte se, jak nabízet drobnou pomoc, aniž by pro vaši obec představovala zátěž. Využít nabízených služeb může následně ve městě kdokoliv: cestovatelé a cestovatelky, cizinci, sousedi, rodiče s dětmi, senioři nebo náhodní kolemjdoucí.

*Místní místním je nezisková organizace propojující společnost v solidaritě a podporující přímou pomoc lidem bez domova/v nouzi. V Praze vytváří Solidární síť podniků spojující kavárny, restaurace, obchody, knihovny a další místa, která nabízí zdarma nebo za přispění veřejnosti vybrané služby komukoliv, kdo potřebuje. 

K červenci 2023 Solidární síť spojuje 25 podniků a stále roste. Dohromady nyní nabízí 142 služeb jako např. vodu, přístup na záchod nebo možnost posedět a 20 typů voucherů např. na kávu, oběd, oblečení nebo lístek do divadla. Sledovat organizaci můžete dále na: FB INSTA WEB Podpořit její činnost můžete zde.

17. 8. 2023, 9:00 – 12:00, online

Registrace:

Pracuji v této oblasti:
Veřejná správaNezisková organizaceJiné

Přejete si zaslat certifikát o absolvování akce?
ANONE

* povinná pole

 

Vezměte prosím na vědomí, že pro účely organizace akce a zajištění s ní spojené administrativy zpracováváme Vaše osobní údaje v rozsahu jméno, příjmení, e-mailová adresa, kraj, obec, oblast práce, pracovní pozice a zaměstnavatel. Tyto osobní údaje neposkytujeme žádným třetím stranám, ani je nepředáváme mimo Českou republiku.

Prohlášení o zpracování osobních údajů

 


Akce se koná v rámci realizace projektu „Rozvoj systémů pro sociální začleňování“ reg.č. projektu CZ.03.02.02/00/22_004/0000366
.